5 причини да добавиш видео маркетинг към рекламната си стратегия

Подготвихме 5 причини, които ще те убедят, че е важно да включиш видео маркетинг в рекламната стратегия на твоя бранд. Прочети повече тук:

Публикувано:
22.08.2019
Автор:
Brainix Digital Company
Сподели:

Едно от най-новите попълнения в класацията на хитовите дигитални похвати за 2019 г. безспорно е така познатият ни видео маркетинг.

Собствениците на бизнес инвестират изключително много време и ресурси в създаването на идеалния продукт или услуга, но често забравят, че това е само половината работа. Един от начините, по които можеш да направиш своя бранд разпознаваем и да увеличиш трафика към сайта си, е чрез видео маркетинг.

Ето защо подготвихме 5 причини, които ще те убедят да включиш този популярен маркетинг тренд в рекламната стратегия на твоя бранд:

1. Идеите оживяват с видео маркетинг

Една снимка казва повече от хиляди думи! Основавайки се на това, колко според теб думи може да каже едно видео? Използвайки анимирани видеа, можеш да визуализираш идеите си, така че те да бъдат по-добре възприети от аудиторията и да постигнеш висока ангажираност. Видео маркетингът е идеалното средство, с което по креативен и иновативен начин да накараш идеите си да оживеят.

2. Ще спечелиш сърцата на аудиторията

Чрез видео маркетинг можеш лесно да разкажеш историята на своя бранд. Да покажеш на таргет аудиторията пътя и препятствията, през които твоят бизнес е преминал. Да направиш потенциалните клиенти съпричастни! Покажи им как се е зародила идеята за бранда и как твоите продукти или услуги ще променят живота им.

3. Средство да подобриш SEO представянето на сайта

Използването на видео клипове може да подобри значително представянето на твоя уеб сайт в търсачките. Причина за това е, че повечето големи търсачки предпочитат страници, съдържащи видео.

*Длъжни сме да предупредим, че прекомерната употреба на видеа на сайта може да го натовари, в следствие на което представянето му да се влоши.

4. Видеото е универсален език

Видеото е език, който всеки може да разбере. Можеш да накараш клиентите си да разберат как функционира твоят бизнес само с едно семпло, но издържано видео, стил анимация на бяла дъска. Представен по този начин, брандът ти ще бъде много по-лесен за възприемане от потребителска гледна точка.

5. Ще изпъкнеш сред конкуренцията

Потребителското внимание става все по трудно за улавяне… Информацията, която залива потребителите всекидневно, става все по-трудна за отсяване. Ето защо, видео маркетингът ще ти помогне да се отличиш от конкуренцията и да покажеш най-силните страни на своя бизнес в рамките на няколко секунди.


Видео рекламата е безспорно един от най-успешните маркетинг инструменти, с които можеш да промотираш своите продукти или услуги. Ако сме успели да те убедим в това, значи е време да помислиш за маркетинговата си стратегия за видео съдържание. Или просто да се довериш на дигиталните бунтари от BrainiX. Ние ще създадем уникални видеа за теб и твоя бизнес, с които да покажем неговата уникалност.