5 трика как да освежиш инстаграм маркетинг стратегията

Инстаграм маркетинг стратегиите са все по-нужни на бизнеса, а Инстаграм се превръща в един от най-предпочитаните канали за позициониране на бранд. Виж тук:

Публикувано:
02.09.2019
Автор:
Brainix Digital Company
Сподели:

Инстаграм маркетинг стратегиите стават все по-нужни на бизнеса, тъй като социалната мрежа набира все по-голяма популярност и се превръща в един от  най-предпочитаните канали за позициониране на бранд.

Летният сезон е към своя край и е време за лек рестарт на свежарската лятна Инстаграм стратегия. Идва сезонът на празниците, back-to-school, back-to-business, Хелоуин, Black Friday и т.н. Не е зле да помислиш как Инстаграм кампаниите ти да се откроят от тези на конкуренцията.

В този материал ще ти разкажем за най-актуалните Инстаграм трендове, които набират все по-голяма популярност и ще ти помогнат да актуализираш маркетинг стратегията си този сезон.

Не забравяй, че ефективното планиране на маркетинг стратегията започва с правилните цели и качествено съдържание!

1. Споделяне на постове и игри на Стори фийда

Инстаграм сторитата бавно, но славно набират все по-голяма популярност. Този тип публикации са известни със своята моментност и непринуденост. Ако все още твоят бизнес не е там, какво чакаш? Повече от една трета от сторитата, които се публикуват, идват от бизнеси!

Ето няколко причини, които ще те стимулират да включиш сторита в инстаграм маркетинг стратегията си.

  • Сторитата са видими само 24 часа, преди да изчезнат. Това провокира потребителите да реагират на момента и да не отлагат в бъдещето.
  • Сторитата предизвикват много по-висока ангажираност в сравнение с тази от публикациите в нюсфийда.
  • Позиционирането на сторитата най-отгоре в панела на социалната мрежа ги прави първото нещо, с което потребителят взаимодейства. Това е и една от причините да бъдат преглеждани от голям процент потребители.
  • Чрез Инстаграм сторита можеш да скъсиш дистанцията между бранда и потребителите и да представиш рекламната си кампания по интересен и интерактивен начин. Благодарение на стори инструментите, можеш да задаваш въпроси, да поставяш часовник за обратно броене, да правиш анкети или викторини и т.н..

2. Използвай Инстаграм шопинг инструменти

През последната година Инстаграм добави шопинг инструменти, от които всеки онлайн търговец задължително трябва да се възползва. Ако твоят бизнес е свързан с онлайн пазаруването, този инструмент определено трябва да фигурира в инстаграм маркетинг стратегията ти. Все повече онлайн магазини се възползват от Инстаграм-магазин. Статистиките сочат, че на ден повече от 100 милиона потребители кликват на постове, за да разберат кои продукти са тагнати. Използването на най-новите шопинг инструменти на Инстаграм, като „Shopping in Stories“, ще освежи маркетинг стратегията ти.

3. Често организиране на игри с награди

Организирането на игри и раздаването на награди доста се промени в последните години. Време е да промениш стратегията си и вместо да правиш една игра годишно с голяма награда, да се фокусираш върху чести и повтарящи се игри с по-дребни награди. Сторитата например са чудесен начин да организираш бързи дневни игри с малки награди (може да са продукти от твоя магазин). Използвайки тази стратегия, не само ще намалиш разходите си за това перо, но и ще предизвикаш по-висока и регулярна ангажираност към бранда си.

4. Организирай игри със сътрудничеството на инфлуенсъри

Тази година игрите, организирани със сътрудничеството на инфлуенсъри, тотално „избиват рибата“. Ако все още не си се възползвал от този набиращ все по-голяма популярност похват, сега е идеалният момент да го направиш! Включвайки популярна личност в инстаграм маркетинг кампанията си, ще повишиш популярността и ангажираността към твоя бранд.

В случая можеш да си сътрудничиш с инфлуенсър по два начина. Единият е той да създаде съдържание специално за теб, което ти да споделиш в Инстаграм профила си. Другият – да създадеш съдържанието сам, използвайки популярността на инфлуенсъра, с когото работиш.

5. Направи съдържанието си по-интерактивно

Без значение дали ще използваш най-обикновено гифче, ще зададеш въпрос или ще използваш серия от снимки, за да подскажеш на потребителите как да стигнат до желаната от теб стъпка/реакция, интерактивното съдържание е един от най-добрите начини да грабнеш вниманието на аудиторията. Включи го в игрите с награди или в съдържанието, което публикуваш в нюсфийда си, и виж резултата!


Ето, вече си готов да сформираш новата си Инстаграм маркетинг стратегия за предстоящия сезон. Ако все още не си сигурен от къде да започнеш, дигиталните бунтари на BrainiX ще ти помогнат!