Формулата на бизнес успеха

Формулата на бизнес успеха – от край време се пише и се говори много за нея, а всеки нов член на корпоративния свят я търси под дърво и камък. Ето я и нея:

Публикувано:
03.07.2019
Автор:
Brainix Digital Company
Сподели:

Записки от първото изследователско пътешествие на дигиталните бунтари

Формулата на бизнес успеха – от край време се пише и се говори много за нея, а всеки нов член на корпоративния свят я търси под дърво и камък… Предположенията за рецептата на успеха стават все повече с всеки изминал ден, но все още така и не е открита истинската формула!

Ние, дигиталните бунтари – изследователи на BrainiX, не можахме да устоим на изкушението да открием нещо неоткрито досега! Ето защо, предприехме експедиция из дебрите на бизнеса, за да съберем нужните познания и да създадем формулата на бизнес успеха (истинската):

Успех
=
Уникалност + Смелост

Компонент №1: Уникалност

По време на нашето изследователско пътешествие открихме, че успехът на даден бизнес преди всичко зависи от неговата уникалност. С други думи, жизнено важно за позиционирането и утвърждаването на всеки бранд в съзнанието на потенциалните потребители е онова уникално и неповторимо качество, което единствено той притежава и с което се отличава от конкурентите си.

Докато четеш това, ще махнеш с ръка и ще кажеш „Нищо ново под слънцето!“, защото си чувал тези неща и преди – как трябва да бъдеш иновативен и да създадеш нещо абсолютно ново, за да бъде твоят бизнес успешен…

Но преди да се откажеш да четеш записките от нашата експедиция из дебрите на бизнеса и да затвориш дигиталния ни дневник, си задай следния въпрос: „С какво моят бизнес е уникален и показвам ли уникалността му достатъчно ефективно?“.

Компонент №2: Смелост

Второто ни откритие потвърди, че важна част от формулата на бизнес успеха е смелостта. За да успее твоят бранд, преди всичко трябва да бъдеш готов да експериментираш и да се впускаш в непознатото, без да се страхуваш, дали нещо няма да се обърка. Трябва да бъдеш различен, нестандартен, дързък и безстрашен!

За жалост, проучването ни показва, че голяма част от собствениците на бизнес се плашат да не допуснат някоя грешка и подхождат прекалено внимателно и строго с всяко свое бизнес решение, като слагат рамки на своя бранд и ограничават неговия потенциал…Формулата на бизнес успеха изглежда супер лесна, но често собствениците на бизнес срещат затруднения в прилагането й в действие. Ние създадохме BrainiX около основната идея да открием уникалността в бизнеса на всеки наш клиент и да позиционираме образа на бранда в съзнанието на неговите потенциални потребители, именно чрез тази уникалност.

Ако и ти опитваш да постигнеш бизнес успех, но не можеш да приложиш формулата на 100%, ние – дигиталните бунтари на BrainiX, ще ти помогнем!