ТОП 7 тенденции в дигиталния маркетинг това лято – Част 2

С ТОП 7-те тенденции в дигиталния маркетинг това лято твоят бранд ще стане фаворит на настоящите и потенциалните ти клиенти през горещия сезон. Прочети тук:

Публикувано:
07.08.2019
Автор:
Brainix Digital Company
Сподели:

В предишната статия ти показахме 3 от ТОП 7-те тенденции в дигиталния маркетинг това лято. В тази част продължаваме с останалите. Ако ти си собственик на бизнес, не спирай да четеш! С тези трикове твоят бранд ще стане фаворит на настоящите и потенциалните ти клиенти през летния сезон и ще остане в съзнанието им дълго след това:

4. Чат ботове

Сигурни сме, че си се сблъсквал с чат бот поне веднъж, но все пак нека кажем малко повече за него. Чат ботът е виртуален асистент, който симулира разговор с потребителите и ги насочва, като подобрява потребителското изживяване. Чрез него твоят бизнес може да спести много време и ресурси, тъй като няма постоянна нужда от човек, който да отговаря на съобщенията от клиенти.

Чат ботовете са гореща тенденция във Facebook и намират широко приложение там. Това е така, защото те предоставят на клиентите бърз и лесен достъп до информацията, която търсят. Чат ботовете се развиват супер бързо и стават все по-умни при разбирането на това, от което се нуждае потребителят, и предоставянето на интерактивно и персонално потребителско изживяване.

5. Visual search (Визуално търсене)

Търсенето по изображение е една от най-бързо навлизащите тенденции в дигиталния маркетинг това лято. Visual search позволява на потребителите да намират продукти чрез снимки или елементи от снимки, вместо с въвеждане на ключови думи и фрази. Търсачките вече не просто разпознават дадено изображение, а го разбират и намират сходни на него изображения.

Към момента Visual search технологията е в своя начален стадий и все още търсенето по ключова дума е главният начин за намиране на информация онлайн. Но тази тенденция навлиза все повече в маркетинг стратегиите на утвърдени брандове и скоро можем да очакваме да измести търсенето по текст.

6. Voice search (Гласово търсене)

Светкавично бързо нарастващата популярност на гласовото търсене говори за това, че тази тенденция изобщо не е за подценяване. Да говориш на телефона си може да изглежда малко странно, но потребителите все по-често предпочитат този вид интеракция. Това е така, защото разговорът все още е най-предпочитаният и разпространен начин за комуникация, а гласовото търсене е лесно и удобно.

7. AR (Добавена реалност)

Ако все още не си съвсем наясно какво представлява AR (добавена реалност), нека ти кажем. AR е технология, чрез която се наслагват интерактивни дигитални елементи в реална среда. Признаваме, че това не е нова тенденция, но определено е сред ТОП трендовете в дигиталния маркетинг това лято!

Добавената реалност позволява на брандовете да предоставят на целевата си аудитория нещо уникално, персонализирано и интерактивно. Освен това, AR може да бъде използван на смарт телефони и таблети, което прави преживяването още по-достъпно за потребителя.


Ако искаш твоят бизнес да бъде на гребена на вълната това лято и да задържи позицията си в дългосрочен план – довери се на дигиталните бунтари на BrainiX! Ние следим тенденциите в дигиталния маркетинг и прилагаме най-новите практики за нашите клиенти!